Over het genootschap

INLEIDING

Gelet het feit dat een “Genootschap” geen juridische rechtsvorm is, wordt een genootschap veelal als vereniging gezien (en kan eventueel ook zo ingeschreven worden bij de Kamer van Koophandel).

Echter “het a.d. V.W. Classica Genootschap” is een persoonlijk – ludiek – initiatief dat niet geformaliseerd dient te worden in een verenigingsstructuur. De bedoeling is meer het informeel gebeuren. Maar wel juist met een aantal vormelijke kenmerken dat maakt dat er eerder sprake is van een genootschap; zoals:

Omvang en samenstelling:

Het aantal leden van een genootschap is beperkt. Een genootschap kan omvangrijk zijn, maar is nooit een massavereniging. Hieruit vloeit zijn enigszins besloten karakter voort. Men wordt niet automatisch lid op eigen aanvraag.

Doelstelling:

Het doel van een genootschap wordt door de leden (genoten) zelf altijd met een zekere mate van ernst nagestreefd, onafhankelijk van de vraag of dit doel groot maatschappelijk belang heeft, of niet. Hieruit vloeit ook haar plechtig karakter en belang voor decorum voort.

 

Om hier verder “vorm” aan te geven is op 2 september 2015 “opgericht” “het a.d. V.W. Classica Genootschap”.

Dit voor een bijzonder type auto: de Ruska Classica Buggy.

 

In de verkoopfolder destijds (jaren zeventig) omschreven als:

Met de RUSCA CLASSICA wordt autorijden weer een puur plezier.

Stap eens in de RUSKA CLASSICA BUGGY en onderga de sensatie van het rijden in een auto die echt anders is. Een auto waarin u zich terug kunt wanen in de twintiger jaren, maar dan met eigenschappen die heel duidelijk bij deze tijd horen, zoals een uitstekende wegligging en een hoge mate van betrouwbaarheid.

De RUSKA CLASSICA een nieuw ontwerp van Ruska Buggies, geïnspireerd op de fameuze T Ford.

Een must voor hen die het plezier van het buggyrijden willen combineren met de charme van een “Oldtimer”.